Binance vs Coinbase arvostelu 2024

Binance ja Coinbase ovat kaupankäyntialustoja / pörssejä, joiden kautta voi ostaa ja myydä eri kryptovaluuttoja. Coinbase on yksi markkinoiden vanhimmista ja arvostetuimmista alustoista ja Binance vastaavasti on noussut maailman suurimmaksi kryptovaluutta-alustaksi viime vuosien aikana. Miten Binance ja Coinbase eroavat toisistaan ja kumpi niistä on parempi vaihtoehto Sinulle?

Vertailen tässä kirjoituksessa Binancea ja Coinbasea ja selvitetään, kummalla kannattaa aloittaa kaupankäynti. En ota tässä artikkelissa kantaa kotimaisiin toimijoihin, kuten Coinmotion tai Northcrypto. Vaikka ne saattavat monelle aloittelevalle kryptosijoittajalle tuntua luontevilta vaihtoehdoilta kotimaisuuden takia, suosittelen erittäin suuresti tutustumaan kansainvälisiin alustoihin ja niiden tarjontaan. Tulet huomaamaan välittömästi erot hinnoissa ja tarjonnan laajudessa - kotimaisten toimijoiden ollessa usein moninkertaiset välityspalkkioiltaan ja tarjonnan jäädessä murto-osaan siitä mitä kansainvälisesti suosituilta alustoilta on saatavilla.

Kumpi on parempi: Binance vai Coinbase? Lue arvostelu!

Mikä on Binance?

Binance on tällä hetkellä maailman suurin kryptovaluuttapörssi pelkällä kaupankäyntimäärällä mitattuna. Binancen 24 tunnin kaupankäyntivolyymi on yli viisinkertaa suurempi tämän arvostelun toiseen pörssiin, Coinbaseen verrattuna.

Binancen suosio johtuu monista syistä, joista tärkeimpinä: laaja valikoima eri kryptovaluuttoja kaupankäyntiin, edulliset kaupankäyntikulut sekä globaalisuus. Binance on saatavilla jopa 180 maassa, ja sen kautta voit ostaa ja myydä yli 500 erilaista kryptovaluuttaa. Lisäksi kaupankäyntikulut ovat lukuisiin kilpailijoihin verrattuna erittäin maltilliset.

Mikäli haluat tutustua Binanceen tarkemmin, lue kattavan arvosteluni Binance-pörssistä täältä LINKKI

Binance alustan edut ja huonot puolet

Binance-alustan plussat

Helppokäyttöinen käyttöliittymä (sopii myös aloittelijoille!)
Binance-käyttöliittymä tarjoaa valtavasti eri vaihtoehtoja ja voi alkuun tuntua sekavalta. Onneksi aloitteleville, keskitason ja edistyneille käyttäjille on tarjolla jokaiselle hieman erilainen käyttöliittymä ja voit heti alkuun vaihtaa esimerkiksi Binancen puhelinsovelluksesta “Lite” version päälle, jolloin sovellus muuttuu selkeäksi ja helppokäyttöiseksi kaikentasoisille.

Alhaiset välityspalkkiot
Binancella on erittäin alhaiset kaupankäyntimaksut, ei vain Coinbaseen tai kotimaisiin toimijoihin verrattuna vaan lähes kaikkiin muihin kryptopörsseihin verrattuna. Binance on siis yksi kustannustehokkaimmista alustoista sijoittajille, jotka haluavat tehdä paljon kauppaa tai joiden sijoitussummat ovat vielä alkuun maltillisia.

Laaja valikoima eri kryptoja kaupankäyntiin
Binancesta löydät yli 500 eri kryptoa, joilla voit käydä kauppaa. Huomioitavaa on, että Binance alustasta on erillinen Binance US versio Yhdysvaltalaisille käyttäjille, jonka valikoima on suppeampi.

Kaupankäyntimahdollisuudet ja monipuolisuus
Binance tarjoaa lukuisia eri vaihtoehtoja kaupankäyntiin tavallisen spot-kaupankäynnin (ostaminen ja myyminen) lisäksi. Näitä ovat mm. futuuri- ja johdannaistuotteet, joiden avulla pystyt osakefutuurien ja -johdannaisten tavoin sijoittaa hyödyntäen vipua.

Binance-alustan miinukset

Käyttöliittymän sekavuus
Tiedän, juurihan yllä kehuin selkeyttä ja helppokäyttöisyyttä. Mutta käyttöliittymästä kun on saatavilla useampaa eri versiota, saattaa tämä myös erityisesti aloittelevia kryptosijoittajia sekoittaa ja informaatiotulva on monelle hämmentävä. Tähän onneksi on ratkaisuna aloittaa helpommalla Lite-käyttöliittymällä ja vasta, kun sovellus on tuttu, vaihtaa käyttöliittymän monipuolisemmaksi.

Rajalliset fiat-siirtojen vaihtoehdot
Binance tarjoaa EUR siirtoihin käytännössä kaksi vaihtoehtoa: korttimaksu (jossa melko suuri kulu) sekä SEPA-pankkisiirto. SEPA-siirto on tietysti järkevin, mutta tämä ei ole aina tarjolla ja esim 2021 Binance joutui rajoittamaan hetkellisesti SEPA-siirtojen mahdollisuutta.

Kryptojen säilytys
Osalle kryptojen säilytys on loogisinta ja helpointa suoraan pörssissä. Binance ei tarjoa ns. sisäänrakennettua lompakkoa kryptojen säilyttämiseen, mitä Coinbase tekee. Pienissä sijoitussummissa tämä ei liene ongelma, mutta suurempien sijoitussummien ollessa kyseessä haluat varmasti säilyttää kryptot valitsemassasi lompakossa.

Mikä on Coinbase?

Vuonna 2012 perustettu Coinbase on todennäköisesti yksi vanhimpia kryptovaluuttojen kaupankäyntialustoja. Coinbase on suunniteltu ensisijaisesti aloitteleville sijoittajille, jotka ovat vasta aloittamassa kryptosijoittamista. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja nopea sisäistää, mutta kaupankäyntivaihtoehdot ovat rajalliset. Coinbase tarjoaa perinteisen näkymän lisäksi Coinbase Pro puolen, joka sisältää perinteiseen Coinbaseen verrattuna huomattavasti laajemmat mahdollisuudet aktiiviseen kaupankäyntiin. Lisäksi Coinbase Pro:n puolella kaupankäyntikulut ovat edullisemmat.

Coinbase alustan hyvät ja huonot puolet

Coinbase-alustan plussat

Yksinkertaisuus
Coinbase sopii hyvin aloittelijoille, koska sen käyttöliittymä on erittäin intuitiivinen, ja saatavilla on vain muutamia eri toimintoja. Coinbase Pro tarjoaa monipuolisemmat vaihtoehdot, mutta käyttöliittymä muuttuu tässä haasteellisemmaksi aloittelijoille (hyvin sama, kuin Binancen kanssa).

Sääntely ja KYC
Coinbase suunniteltiin alusta alkaen noudattamaan Yhdysvaltain kaupankäyntisäännöksiä. Se on ollut olemassa jo pitkään, eikä sen tulevasta asemasta ole juurikaan epävarmuutta. Coinbase vaatii käyttäjiltään vahvan tunnistuksen (KYC). Tietysti osalle vahva tunnistautuminen menee kaupankäyntialustan miinuspuolelle. 😉

Turvallisuus ja kryptovaluuttojen säilytys
Coinbase tarjoaa runsaasti turvaominaisuuksia, kuten KYC-ominaisuudet sekä sisäänrakennetun digitaalisen lompakon. Et siis välttämättä tarvitse lainkaan muuta kryptolompakkoa vaan voit käyttää Coinbase Wallet -lompakkoa.

Coinbase-alustan miinukset

Korkeat kaupankäyntikulut
Coinbase on yksi markkinoiden kalleimmista kaupankäyntialustoista. Vaikka kaupankäyntikulut ovat kotimaisia toimijoita edullisemmat, on ne silti monin verroin Binancea enemmän. Huomioitavaa on, että kaupankäyntikulut putoavat merkittävästi Coinbase Pro puolella.

Rajalliset kaupankäyntimahdollisuudet
Toisin kuin Binance, Coinbase tarjoaa melko suppeasti eri toiminnallisuuksia ja palveluita. Käytännössä Coinbase tarjonta rajoittuu kryptovaluuttojen ostoon ja myyntiin sekä lompakkoon (säilytys). Myös kryptovaluuttojen valikoima on Binancea huomattavasti rajatumpi.

Binance ja Coinbase vertailu | Henri Silvan blogi

Binance ja Coinbase vertailu

Seuraavaksi perehdytään itse vertailuun näiden kahden pörssin kesken. Binance vs. Coinbase arvioinnissa vertaan mm seuraavia asioita:

  • Ominaisuudet

  • Valuutat

  • Maksut

  • Käyttäjäkokemus

  • Turvallisuus

#1 Binance vs Coinbase ominaisuudet

Vaikka Binance ja Coinbase sopivat lähtökohtaisesti hyvin aloittelijoille sekä kokeneemmille sijoittajille, on ensivaikutelmassa selkeä ero - Binance on kokeneemmille sijoittajille ja Coinbase aloitteleville sijoittajille. Suurimmaksi osaksi Binance tarjoaa kehittyneempiä kaupankäyntiominaisuuksia, kun taas Coinbase pitää alustansa tarkoituksella yksinkertaisena sijoittajille, jotka vasta opettelevat kryptokauppaa.

Kummassakin kryptopörssissä on mobiilisovellus, ja molemmissa voit luoda seurantalistoja tietyille kryptovaluutoille. Muilta osin Binance ja Coinbase ovat ominaisuuksiltaan hyvin erilaisia.

Binance ominaisuudet

Voit lukea tarkemmin Binancesta täältä LINKKI, mutta käyn tässä ominaisuuksia yleisesti läpi. Kuten edellä mainittu, Binance tarjoaa huomattavan määrän erilaisia kaupankäyntivaihtoehtoja sekä palveluita säästämiseen. Näitä ovat mm.

  • Spot-markkina (“perinteinen” osto ja myynti)

  • Stop-limit toimeksiannot

  • Stop market-toimeksiannot

  • Vertaiskauppa

  • Take Profit ja Stop Loss toimeksiannot

  • Marginaalikauppa

  • Johdannaiset ja futuurit

  • Staking, Binance Earn ja muut säästämiseen tarkoitetut palvelut, joilla tienaat “korkoja” kryptoillesi

Coinbase ominaisuudet

Coinbase on suunniteltu ensisijaisesti aloitteleville sijoittajille, joten sen ominaisuudet on suppeammat ja helppokäyttöisemmät aloittelijoille. Coinbase tarjoaa myös jonkin verran opetusta kryptosijoittamiseen sekä uutisia ajankohtaisista aiheista suoraan uutisvirrassa.

Toisin kuin Binance, Coinbase sisältää sisäänrakennetun lompakon, joten voit halutessasi säilyttää kryptovaluuttoja suoraan Coinbasen tarjoamassa lompakossa.

Coinbase tarjoaa perinteisen spot-markkinan sekä lompakon, mutta Coinbase Pro puolella tarjonta laajenee hieman. Coinbase Pro ei kuitenkaan ole yhtä laaja ja monipuolinen, kuin Binance, joten mikäli laajemmat kaupankäyntiominaisuudet kiinnostavat, on Binance ehdottomasti suositeltavampi.

#2 Kryptojen valikoima Binance vs Coinbase

Binance on tunnettu laajasta kryptovalikoimastaan. Bitcoinin lisäksi Binancesta löytyy satoja altcoineja. Binancessa on kokonaisuudessaan jopa yli 500 erilaista kryptovaluuttaa, joilla voi käydä kauppaa. Myös Coinbase tarjoaa yli 100 kryptovaluutan valikoiman, joten suurimmat ja tunnetuimmat kryptovaluutat on saatavilla molemmista kryptopörsseistä.

Molemmista kryptopörsseistä löytyy mm seuraavat valuutat:

  • Bitcoin (BTC)

  • Ethereum (ETH)

  • Cardano (ADA)

  • Solana (SOL)

  • Dogecoin (DOGE)

  • Polkadot (DOT)

  • Shiba Inu (SHIB)

  • Avalanche (AVAX)

  • Litecoin (LTC)

  • Polygon (MATIC)

  • Chainlink (CHAIN)

#3 Maksut ja kaupankäyntikulut Binance vs Coinbase

Binancella on yhdet markkinoiden alhaisimmista kaupankäyntikuluista, kun vastaavasti Coinbase on yksi kalleimmista (kansainvälisistä) kryptopörsseistä.

Binance käyttää "maker-taker"-palkkiorakennetta, joka saattaa kuulostaa hieman monimutkaiselta, kun selaat hinnoittelutaulukoita. Yleensä Binance veloittaa 0,1 % per transaktio, mikä on erittäin edullinen, kun vertaa kilpailijoihin - tai perinteisiin osakevälittäjiin. Binancessa voit lisäksi ansaita alennuksia kaupankäyntikuluista maksamalla nämä maksut BNB-tokenilla (Binance-alustan oma kryptovaluutta). Voit ostaa BNB-tokeneita Binancesta suoraan. Kaupankäyntikuluja voi alentaa parhaimmillaan jopa 0,02 prosenttiin.

Coinbase veloittaa 0,50 % per transaktio tai 1,49 % per transaktio, jos ostat suoraan SEPA-siirrolla pankkitililtäsi tulevilla varoilla. Hinta on siis moninkertainen verrattuna Binancen kuluihin. Toki todettakoon, että kryptopörssien kulut ovat perinteisiin osakevälittäjiin verrattuna yleisesti ottaen paljon edullisempia.

Sekä Binance että Coinbase veloittavat luottokortilla tehdyistä ostoksista melko korkeat komissiot: Binance 2 % ja Coinbase 3,99 %.

#4 Käyttäjäystävällisyys Binance vs Coinbase

Molemmilla alustoilla tilin perustaminen on helppoa. Binancessa luot tilin sähköpostiosoitteellasi, ja voit suojata tilisi kaksoisvarmennuksella (sähköposti, puhelin tai autentikointi-sovellus). Tämän jälkeen yhdistät pankkikorttisi tai teet tilisiirron ja pääset heti aloittamaan kaupankäynnin. Mikäli haluat korottaa maksu- ja nostorajoja, tulee Binancessakin tehdä KYC-todennus (henkilöllisyyden vahventaminen).

Coinbasessa pyydetään heti aluksi vahvistamaan henkilöllisyys. Ensin on otettava valokuva henkilöllisyystodistuksesta (passi tai ajokortti) ja ladattava se sovellukseen. Kun henkilöllisyytesi on vahvistettu, voit yhdistää pankkitilin tai pankkikortin ja aloittaa kaupankäynnin. Henkilöllisyyden todentaminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta se on normaali käytäntö myös perinteisillä osakevälittäjillä.

Muutamia merkittäviä käyttöliittymän ja käyttäjäkokemuksen eroja:

  • Käyttöliittymä: Kuten aiemmin mainittiin, Coinbasen käyttöliittymä on yksinkertaisempi ja helpompi aloitteleville sijoittajille. Binance on monimutkaisempi, mutta Binancesta on saatavilla myös Lite-versio, joka helpottaa aloittelijoiden perehtymistä kryptosijoittamiseen.

  • Puhelinsovellukset: Molemmilla alustoilla on sovellukset iPhonelle ja Androidille.

  • Koulutustyökalut: Binance tarjoaa Binance Academy -nimisen blogin, josta löytyy käyttäjille sijoitusoppaita ja hyödyllisiä, informatiivisia artikkeleita kryptovaluutoista. Coinbasella on informatiivisia videoita, joita sen käyttäjät voivat katsoa, ja alusta kannustaa katsomaan niitä tarjoamalla kryptoa vastineeksi (äärimmäisen pieniä summia toki, mutta mukava vastine opiskelusta).

  • Asiakastuki: Coinbasella ei ole kovin laajoja asiakastukivaihtoehtoja. Jos tarvitset apua, voit vain lähettää sähköpostia tai pyytää ohjepyyntöä sähköpostiin. Binancella sen sijaan on live-chat, sähköposti ja reagoiva Twitter-sivu.

#5 Turvallisuus Binance vs Coinbase

Binance ja Coinbase ovat molemmat hyvin turvattuja, ja ne molemmat vakuuttavat FDIC:n (Federal Deposit Insurance Corporation) USD-saldot 250 000 dollariin asti. Coinbasella on kuitenkin vahvempi maine turvallisuuden suhteen. Vastaavasti Binance on maailman suurin kryptopörssi, eikä sellaiseksi kasveta ilman turvallista kaupankäyntialustaa.

Binance turvallisuusominaisuuksia:

  • Tunnistettujen osoitteiden luettelo: Voit rajoittaa siirtoja ja tallentaa tunnettuja kryptolompakoiden osoitteita.

  • Laitteiden hallinta: Voit rajoittaa tilin käyttöoikeutta tiettyihin laitteisiin.

  • Valokuvatunnistus: Binance vaatii kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, jos haluat avata alustan lisäominaisuuksia (esimerkiksi jos aiot käydä kauppaa suuremmilla summilla).

Binancella ei ole sisäänrakennettua lompakkoa, mitä voidaan pitää riskitekijänä. Alusta on kuitenkin yhteensopiva luotettavien, kolmannen osapuolen lompakoiden kanssa. Coinbasesta sisäänrakennettu lompakko löytyy.

Coinbase turvallisuusominaisuuksia:

  • Sisäänrakennettu lompakko: Ei tarvitse yhdistää ulkopuolista lompakkoa erikseen pörssiin vaan voit käyttää Coinbasen tarjoamaa lompakkoa.

  • Kryptojen varastointi (“kylmä- ja kuumavarastot”): 98 % kryptovaroistasi säilytetään "kylmässä varastossa", joka on eräänlainen digitaalinen säilytysmekanismi, joka on vähemmän altis tietoturvaloukkauksille. 2 % varoistasi säilytetään tavallisessa "kuumassa säilytyksessä", ja Coinbase kattaa kaikki täällä säilytettävät varat tietoturvaloukkauksen sattuessa. On syytä huomata, että Coinbase kattaa vain sellaiset rikkomukset, jotka tapahtuvat heidän puoleltaan - he eivät tarjoa suojaa käyttäjästä johtuviin rikkomuksiin.

Toisin kuin Binance, Coinbase käyttää enemmän KYC-turvaominaisuuksia. Peruskaupankäyntiin vaaditun henkilöllisyyden todentamisen lisäksi Coinbase käyttää myös sormenjälkibiometriaa ja hallinnoi omia kryptovaluuttaholvejaan. Nämä holvit voidaan määrittää siten, että ne edellyttävät useiden käyttäjien hyväksyntää, ennen kuin varoja voidaan nostaa.

Lopuksi: Yhteenveto Binance vs Coinbase vertailusta

Binance ja Coinbase ovat kaksi verkkoselaimella sekä puhelinsovelluksilla toimivaa alustaa, joilla voit ostaa ja myydä kryptovaluuttaa. Binancen voit käydä kauppaa yli 500 erityyppisellä kryptovaluutalla ja hyödyntää monipuolisia ominaisuuksia sekä säästötilille tyypillisiä korko-ominaisuuksia. Binance on paljon halvempi kuin Coinbase, ja se on parempi vaihtoehto, jos haluat edistyneempiä toimintoja sekä kattavamman valikoiman kryptoja. Coinbasella on korkeammat maksut, mutta se on suunniteltu ensisijaisesti aloitteleville sijoittajille, jotka eivät tee yhtä paljon kauppoja tai eivät tarvitse monipuolisia ominaisuuksia. Molemmilla alustoilla on vahvat tietoturvaominaisuudet, vaikka Coinbase onkin hieman etulyöntiasemassa sisäänrakennetun lompakon ja KYC-ominaisuuksiensa ansiosta.


Hei vielä! 👋 Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliatelinkkejä, joita todella toivon, että käytät. 🖤 Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle lainkaan lisäkuluja, joten voit rauhassa tutustua postauksessa suositeltuihin sivustoihin ja ohjelmiin. Mikäli päädyt maksavaksi asiakkaaksi linkkini kautta, saan siitä pienen komission.

Seuraava
Seuraava

Mistä ostaa kryptovaluuttaa - Binance pörssin arvostelu