Miksi valita Shopify alusta ja kuinka tehdä verkkokauppa Shopifylla

Onko ajatuksissasi perustaa verkkokauppa? Tässä julkaisussa käyn läpi Shopify verkkokauppa-alustaa yleisesti ja kuinka teet oman Shopify verkkokaupan helposti itse (lyhyt opas Shopify kaupan perustamiseen).

Miksi_valita_Shopify_verkkokauppa_alusta.jpg

Ensimmäinen ajatus verkkokaupan tekemisestä usein on, että sen luominen on vaikeaa tai vaatii koodaamista. Jos tekninen osaaminen ei ole vahvuutesi, saattaa verkkosivujen tekijän palkkaaminen tulla myös kalliiksi.

Asian ei kuitenkaan tarvitse mennä näin - varsinkin, jos verkkosivujen tekemistä jaksaa ensin pienen hetken opiskella. Itse asiassa voit julkaista oman verkkokaupan jopa alle päivässä! Helppo, nopea ja oma ehdoton suositus verkkokaupan luomiseen on Shopify verkkokauppa-alusta.

Miksi Shopify? Yksinkertainen vastaus Shopify alustan valitsemiseen on, että voit tehdä sen täysin itse palkkaamatta ulkopuolista apua. Se on ihanteellinen juuri pienyrityksille ja aloitteleville verkkokauppiaille (vertaa Shopify vs WooCommerce alustoja).

Shopify on kuukausimaksullinen verkkokauppa-alusta: hinta alkaen 39$. Tällä hinnalla saa jo täysin toimivan, ammattimaisen verkkokaupan. Shopify tarjoaa myös 14 päivän ilmaisen kokeilujakson uusille käyttäjille, jonka aikana pääsee testaamaan alustan käyttöä ja verkkosivujen tekemistä.

 

Miksi valita juuri Shopify alusta

Shopify on yksi maailman suosituimpia verkkokauppa-alustoja ja sen suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Shopifyn avulla kuka tahansa voi helposti itse rakentaa toimivan verkkokaupan tarvitsematta palkata kotisivujen tekijää ja aloittaa oman verkkokauppaliiketoiminnan. Shopify toimii valmiiden teemojen kautta, joilla sivuston saa näyttämään yhtä hyvältä kuin ammattilaisen tekemänä.

Ja toki Shopify mahdollistaa kaiken hyvin kohtuulliseen kuukausihintaan!

Shopify sai alkunsa tyytymättömyydestä muiden verkkokauppa-alustojen tarjonnasta. Lumilautailun harrastusryhmä etsi sopivaa verkkokauppa-alustaa myydä varusteitaan verkossa. Kun sopivaa ei löytynyt, he päättivät luoda oman.

Nykyään alustalla onkin erittäin hyvä maine ja se on hyvää vauhtia kasvamassa yhdeksi huippubrändiksi kuten Apple ja Amazon (2020 Covid-19 kriisin seurauksena Shopify kasvoi markkina-arvoltaan Kanadan suurimmaksi yritykseksi). Alusta on erittäin monipuolinen ja sopii laajasti eri aloille. Olitpa aikeissa myydä käsintehtyjä tuotteita harrastusmielessä  tai laajentaa menestyvää kivijalkaliikettä verkkoon - verkkokaupan rakentaminen Shopifylla on loistava päätös kaiken kokoisille yrityksille.

 

Mikä tekee Shopifysta ainutlaatuisen

Shopify on täydellinen alusta verkkokaupalle. Se sisältää kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan menestyvälle verkkoliiketoiminnalle alkaen pienestä sivutoimisesta verkkokauppaprojektista aina satojen miljoonien liikevaihtoa tekeviin kauppoihin (mm. Kylie Cosmetics ja Gymshark ovat hyviä esimerkkejä valtavista brändeistä, jotka käyttävät Shopifyta).

Kun aloitat ilmaisen Shopify kokeilujakson:

  • Voit luoda oman verkkokauppan jopa alle päivässä

  • Valita yrityksellesi ja alallesi sopiva teeman laajasta valikoimasta erityylisiä teemoja (= sivuston ulkoasu)

  • Hallita tuotteita: lisätä tuotekuvia, kuvaustekstejä, valikoita ym.

  • Käsittellä asiakastilauksia (mikäli julkaiset sivusi kokeilujakson aikana)

  • Sekä paljon muuta

Ja mikä parasta; verkkokauppasivuston rakentaminen Shopify alustalla on edullisempaa kuin verkkosivun tekijän tai toimiston palkkaaminen, joiden hinnoittelu alkaa yleensä sadoista euroista ja laajemmissa verkkokauppa-projekteissa nousee jopa (kymmeniin) tuhansiin euroihin.

Shopify_verkkokaupan_edut.jpg

Shopify alustan käytön edut verkkokauppa-alustana

Lisäosat ja teemat

Verkkokaupan kehittäminen Shopifylla ei vaadi suunnittelu- tai kehitysasiantuntijoita. Alusta tarjoaa laajan valikoiman kauniita teemoja verkkokaupan luomiseen. Suurin osa teemoista ei vaadi erityisiä taitoja asentamiseen.

Kuten WordPress, myös Shopify tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ominaisuuksia ja lisäosia sisältävän Shopify sovelluskaupan. Itse asiassa sovellukset ovatkin monen mielestä suurin syy, miksi he ovat päätyneet Shopify alustaan: niitä on helppo ottaa käyttöön (ja pois käytöstä) vain muutamalla klikkauksella ilman teknistä asennusta. Erilaisilla lisäosilla on helppoa räätälöidä verkkokauppaasi ja tuoda sinne lisäominaisuuksia. Esimerkkejä tällaisista lisäominaisuuksista on mm. tuotearvostelut, kumppanuusohjelmat, live chat sekä lukuisia muita!

Hallinta ja skaalautuvuus

Verkkokauppasi kasvaessa voit skaalata sitä milloin tahansa ilman apua. Kuinka paljon sitten maksaa Shopify verkkokaupan laajentaminen? Yksi alustan eduista on, että voit edullisesti ja helposti kasvattaa verkkokauppaasi samalla kun liiketoimintasi kasvaa. Shopify tarjoaa eri kuukausilaskutusmalleja alkaen 39$ ylöspäin.

Shopify kaupan hallintapaneeli (eli kauppiaan näkymä, kun kirjautuu kauppaan) on myös hyvin aloittelijaystävällinen ja helposti sisäistettävä.

Monet verkkokaupat tuskailevat paljon lähetysten suhteen, mutta Shopify verkkokaupassa se on tehty helpoksi. Alustalla on useita sisäänrakennettuja toimitusvaihtoehtoja, mukaan lukien kiinteät lähetyskulut tai laskelmat kunkin tuotteen painon ja koon perusteella (jotka voit toki itse määrittää miten haluat).

Merkittävin etu: Shopify verkkokaupan tekeminen onnistuu jopa aloittelijoilta helpon käytettävyyden vuoksi. Jos olet tekemässä ensimmäistä verkkokauppaa, Shopify on ehdottomasti paras valinta. Voit luoda näyttävän ja houkuttelevan verkkokaupan, joka toimii nopeasti, sitä on helppo hallita ja se auttaa saamaan lisää asiakkaita.

Shopify_verkkokaupan_rajoitukset.jpg

Shopify alustan rajoitukset

Shopify verkkokauppaa on useimmiten erittäin helppoa käyttää ja mukauttaa. Huomioitavaa on kuitenkin, että kyseessä on valmis-alusta ja esimerkiksi Kassa-näkymän muokkaus ei onnistu ilman teknistä osaamista. Kassa-näkymän muokkaus vaatii myös laajimman Shopify-laskutusmallin, jolloin voit pyytää Kassa-sivun avausta. Toki mielestämme Shopifyn Kassa-sivu on ehdottomasti yksi selkeimpiä ja toimivimpia, joten todennäköisesti Kassan muokkaukseen ei ole tarvetta.

Toinen rajoitus/haitta saattaa joillekin olla komissio jokaisesta maksutapahtumasta. Vaikka verkkokauppa onkin mahdollista luoda Shopifylla edullisesti, jokaisesta maksutapahtumasta peritään pieni komissio. Komission suuruus on halvimmassa kuukausipaketissa 2% ja kalleimmassa 0,5%. Myynnin kasvaessa, kuukausimaksultaan kalliimpi paketti voi tulla tällöin halvemmaksi, koska komission osuus pienenee. Mielestämme tämä ei kuitenkaan ole millään tavalla este verkkokaupan perustamiselle (koska periihän luottokorttiyhtiöt myös kuluja maksutapahtumista kassapäätteillä).

 

Kuinka perustaa verkkokauppa Shopify alustalla?

Oletko siis valmis avaamaan oman Shopify verkkokaupan? Seuraavaksi päästään yksinkertaisiin ohjeisiin, joita voit seurata vaihe vaiheelta ja luoda oman verkkokauppasi hetkessä!

Luo Shopify tili

Shopify_luo_käyttäjätili.jpg

Mene Shopify.com -sivulle ja luo tili painamalla “Start free trial”. Täytä tietosi ja valitse verkkokaupallesi nimi. Täytä myös lisätiedot, kuten hieman tietoja kaupastasi ja yhteystietosi. Jos haluat kokeilla Shopify-alustaa ilmaiseksi ilman koeaikaa, niin se onnistuu kauttani täältä - virallisena Shopify Partnerina pystyn tarjoamaan samat edut sekä ilmaisen koeajan, maksullisten teemojen testauksen veloituksetta ja paljon muuta!

Shopify hallintapaneelin näkymä

Shopify_hallintapaneeli.jpg

Hallinta on helposti ymmärrettävissä ja selkeä. Vasemmasta valikosta löytyy hallintapaneelin navigaatio:

  • Home: Kotinäkymä. Kun kauppasi on julki niin tässä näkymässä näet yleistietoja kaupastasi, kuten päivämyynnin, kävijät, mahdollisia uusimpia ominaisuuksia sekä muuta lisätietoa.

  • Orders: Tilaukset-näkymä. Täältä hallitset kaikkia vaerkkokauppasi tilauksia.

  • Products: Tuote-näkymä. Täältä hallitset kaikkia tuotteita, tuoteryhmiä ja lahjakortteja.

  • Customers: Asiakashallinta. Kun saat kauppaa tai uutiskirjeen tilaajia niin asiakkaiden antamat tiedot löytyvät täältä.

  • Analytics: Analytiikka (minun lemppari!). Täältä näet dataa verkkokaupastasi, mm. kävijöitä, myyntejä, liikenteen lähteet ja paljon muuta.

  • Marketing: Täältä näet tietoja markkinoinnista.

  • Discounts: Tästä näkymästä hallitset eri alennuskoodeja.

  • Apps: Sovellukset ja lisäosat löytyvät kaikki täältä.

  • Online Store: Tämän näkymän alta hallitset kauppasi ulkoasua, sivuja, tekstejä ja paljon muuta.

Shopify hallinta on muuten saatavilla myös Suomeksi ja se on helppo muuttaa asetuksista!

Lisää tuotteita kauppaasi

Hallintapaneelista saat yksityiskohtaiset ohjeet verkkokauppasivuston kehittämiseen. Valikon “Products” alta painikkeesta “Add Products” voit lisätä uusia tuotteita verkkokauppaasi. Tuotteiden lisääminen on hyvin simppeli ja suoraviivainen prosessi: lisäät otsikon, tuotekuvat ja tuotetiedot sekä hinnan. Yritä antaa mahdollisimman paljon tietoja ostajille. Kun olet valmis, muista tallentaa oikean yläkulman “Save” painikkeesta.

Shopify verkkokaupan ulkoasun muokkaaminen

Kun haluat muokata kauppasi ulkoasua, siirry vasemmasta valikosta kohtaan “Online store”. Ensimmäisenä valitaan teema. Voit valita useista ilmaisista teemoista taikka ostaa maksullisen teeman halutessasi. Selatakseesi eri teemoja klikkaa painiketta “Visit theme store”.

Vinkki: Shopify Partnerina pystyn tarjoamaan rajattoman ja ilmaisen koeaikakäytön Shopify verkkokauppa-alustalle sekä muita etuja, kuten maksullisten teemojen testauksen ja muokkauksen veloituksetta - kurkkaa lisää täältä.

Shopify_teemat_selaa_teemakirjastoa.jpg

Teeman valittuasi voit muokataksesi kauppasi värejä, fontteja, vaihtaa logoa sekä paljon muuta valitsemalla nykyisen teemasi vierestä “Customize”. Verkkokaupan ulkoasun muokkaaminen on monesti jopa hyvin mukavaa puuhaa ja siihen saa kulumaan halutessasi hyvinkin paljon aikaa.

Shopify_ulkoasun_muokkaaminen_teeman_editorissa.jpg

Verkkokaupan domain-nimen valinta

Nyt sinulla on valmis verkkokauppapohja! Vielä tarvitset domain-nimen kaupallesi. Mene hallintapaneeliin ja paina “Domains”. Tässä kohtaan voit rekisteröidä kaupallesi uuden domain-nimen tai yhdistää jo olemassa olevan domainin, mikäli olet sen jo varannut. Suosittelemme käyttämään nimen ja domainin valintaan jonkin verran aikaa ja miettimään sen hyvin - sen tulee olla helposti muistettava ja selkeä.

Maksutapojen aktivointi

Pääset aktivoimaan maksutavat “Settings” -kohdan alta hallintapaneelin vasemmasta alalaidasta (kohta “Payments”). Löydät laajan valikoiman eri maksutapoja, joilla asiakkaasi voivat suorittaa maksun. Suomalaisiin verkkokauppoihin tärkeimmät maksutavat tulevat kuitenkin Paytrail ja Checkout Finland palveluntarjoajilta, joilta löytyy korttimaksut ja verkkopankit sekä laskuvaihtoehtoja myös. Myös verkkokaupoissa tunnetut Klarnan maksutavat (lasku) on saatavissa Shopify alustalle.

Kun olet valinnut maksutavat, aktivoi ne sivuston ohjeiden mukaisesti - tämä vaatii asiakkuuden luomisen maksutapojen välittäjien kanssa. Nyt voit vastaanottaa maksuja asiakkailtasi!

Verkkokaupan julkaisu

Kun olet suorittanut kaikki yllä olevat vaiheet, valitse vielä sopivan kuukausilaskutusmalli verkkokaupallesi ja klikkaat “Launch Website” painiketta. Pian kauppasi on kaikkien nähtävillä ja voit alkaa tekemään kauppoja!

 

Lopuksi

Toivottavasti tämän ohjeen avulla saat yleiskuvan, kuinka perustaa verkkokauppa Shopify alustalla. Tämän kirjoituksen tarkoitus oli antaa yleiskuva Shopify verkkokauppa-alustasta sekä oman verkkokaupan perustamisesta ja esitellä Shopify alustaa yleisellä tasolla. Toivon, että sait innostusta lähteä kokeilemaan oman verkkokaupan perustamista Shopifylla!


Hei vielä! 👋 Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliatelinkkejä, joita todella toivon, että käytät. 🖤 Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle lainkaan lisäkuluja, joten voit rauhassa tutustua postauksessa suositeltuihin sivustoihin ja ohjelmiin. Mikäli päädyt maksavaksi asiakkaaksi linkkini kautta, saan siitä pienen komission.

Edellinen
Edellinen

7 syytä miksi Shopify on parhain verkkokauppa-alusta (imo)